K inkluzi společnou cestou

05.12.2017 Tisknout

V pondělí 4.12.2017 se v Bowlingu v Liberecké Aréně konalo přátelské sportovní utkání čtyř až osmičlenných družstev zdravotně postižených účastníků z obou stran hranice.

Soutěžící odehráli dva hodinové turnaje a na vítěze čekaly hodnotné ceny.

Akce se uskutečnila v rámci projektu "K inkluzi společnou cestou, ERN-0420-CZ-08.03.2017", který je zaměřen na inkluzi jako cíl k začleňování osob se zdravotním postižením. Příjemcem dotace je Občanské sdružení D.R.A.K. z.s. a partnerem projektu Diakoniewerk Oberlausitz e.V

V Německu probíhá inkluze více jak 40 let, ale v ČR je tato inciativa teprve v počátcích. V minulosti byly využívány různé směry podpor, které zajišťovaly různé druhy péče pro osoby se zdravotním postižením. Projekt zprostředkuje pro české účastníky (pedagogy, neziskové organizace apod.) možnost získat přehled a zkušenosti v oblasti inkluze ze zahraničí, a to v oblasti vzdělávání, zaměstnávání a sociální práce.

V projektu již došlo k realizaci odborných seminářů a exkurzí zaměstnanců u partnerů. Dále proběhly pracovní stáže pro osoby se zdravotním postižením. Také již proběhla poznávací společná sportovní a volnočasová aktivita v Německu v Löbau.

Do projektu je zapojeno celkem 210 osob, rozdělených ve stejném poměru na německé a české účastníky.

Podpora z EU cca 380 tisíc Kč.

 

Zpět na seznam zpráv